Leuk voor kinderen

Leuk voor kinderen

Vertier voor alle leeftijden

Peuters, kleuters, tieners en alle leeftijden ertussenin: Rondom Friese Meren vila's is er voor alle leeftijden van alles te beleven. De allerkleinsten vermaken zich in een van trampoline parken, het gigantische Indoorspeelparadijs Speelbos Joure of gaan voor een middagje waterpret naar het Swimfun Joure. 

Kinderen tot 12 jaar

Speelbos Joure (9km)
Binnen spelen was nog nooit zó leuk! Klimmen, glijden, een ballen vulkaan, vier ballen kanonnen en een heuse jungle.
Kom je uitleven op het glow in the dark voetbalveld, of te gekke salto’s maken op het springkussen.
Liever griezelen in het spookhuis of tikkertje spelen in het doolhof? Ook dat kan!

Swimfun Joure (9km)
Subtropisch zwembad Swimfun in Joure is de perfecte locatie voor een fantastische dag vol waterpret.

Het zwemparadijs is dus een heerlijke plek om een dagje te genieten. Geniet bijvoorbeeld van de warmte en van de spannende én ontspannende attracties in ons overdekte zwembad.
 

Ballorig Heerenveen (12km)
Kom spelen bij de leukste binnenspeeltuin van Heerenveen: Ballorig! Onbezorgd rennen, klimmen, springen en klauteren.

Kameleon dorp Terherne (19km)
Midden in Terherne staat de Kameleonboerderij. Hierin is het dorp Lenten uit de boeken levensgroot nagebouwd, best indrukwekkend. Hier word je ontvangen door een dorpsbewoner en beleef je een kameleonverhaal. Help mee de toestand op te lossen!

Speelboederij Boer Bart Rostergaast (7 km)
Boer Bart heeft een toffe speelboerderij, voor iedereen die de landbouw wil beleven! Een fijne plek waar kinderen lekker kunnen spelen en (groot)ouders kunnen ontsnappen aan de drukte van de dag.Op de boerderij sta je midden in het boerenleven en kan iedereen wat leren over dieren, de natuur en de oorsprong van voedsel. Er kan worden gespeeld met de basiselementen van de natuur zoals zand, gras en water maar er zijn ook trampolines en traptrekkers.

Voor alle leeftijden

Pantropica (13km) (voorheen Orchideeën Hoeve)
Op zoek naar een geslaagd dagje weg met kinderen? Ga met het hele gezin naar het leukste uitje van Flevoland en beleef een onvergetelijke reis door meer dan 25.000 vierkante meter jungletuinen.
 


Waterskibaan Sneek (18 km)
Waterskiën is pure fun! Spectaculair en gemakkelijk om te leren. Heb je nog nooit gewaterskied? Op onze waterskibaan heb je binnen een uur de eerste vaardigheden onder de knie en kun je wellicht al een hele ronde skiën.

Fit & Fun plaza Wolvega (13km)
Het meest veelzijdige sports and adventure centre van Noord Nederland! Indoor speeltuin, bowlen,   lasergamen, indoor soccer, trampolinepark, bowling, en nog veel meer, allemaal onder 1 dak!Aqua Zoo Leeuwarden (38km)
Het familiepark Aqua Zoo biedt alles dat te maken heeft met water. Je vindt er verschillende speeltuinen en dieren als nijlkrokodillen, flamingo’s en ijsberen. Ga op een zeehondensafari of leer van alles over pinguïns.

Duinen Zathe amusement park Appelscha (38km)
Drie waterglijbanen, botsauto’s en een griezelig spookhuis zorgen voor genoeg vertier voor jong en oud. Stap in de familieachtbaan of leer autorijden op het circuit.

Blotenvoetenpad en speelpark Sybrandy's Oudemirdum (17km)
Wandel dwars door én over de bebossing. Je wandelt niet alleen over paden maar ook door het water, door een beekje en het IJsselmeer! Natuurlijk kom je tijdens het wandelen heel veel leuke speelelementen tegen o.a. een gaaf trekvlot.

Sybrandy's Speelpark is vanuit Rijs verplaatst naar recreatieterrein de Hege Gerzen in Oudemirdum en ligt dus direct naast dit nieuwe blotevoetenpad! Kom de natuur beleven en ontdekken en leef je daarna (of daarvoor) uit in alle attracties van het oude Vogeltjespark!

Lekker en leuk uit eten met de kinderen
Bekijk onze tips voor kinderrestaurants en kindvriendelijke restaurants met kinderkaart, speeltuin, kinderhoek, speelhoek, kindervermaak of een fijn terras in Friesland!
 
Paviljoen SALT Terherne (18km)
Meer van Lenten is nu Paviljoen SALT. Met een mooi terras aan het Sneekermeer én een hele gave speeltuin voor de kids!

De speeltuin die Meer van Lenten had is gebleven en opgeknapt. Er is een gave AIR trampoline bijgekomen. Zijn je kinderen nog klein? Dan zijn er tafeltjes in de speeltuin, zodat je je kroost goed in de gaten kunt houten. 

Royaal Belegd Sneek (19km)
Lekker met het gezin even lunchen waar veel te kiezen valt! Bovendien biologisch en fairtrade waar het kan. Daar houden wij van!

Er zijn heerlijke bammetjes voor de kids met hartig of zoet. Keuze uit verrukkelijke smoothies, sapjes en natuurlijk goede koffie voor heit en mem.

Theehuis Grou (38 km)
Grou is een gezellig watersportdorp en ultiem aan het water lunchen of dineren kan bij Theehuis Grou.

Een koffiemoment, heerlijk eten of borrelen met uitzicht op het Pikmeer! Aan de kindjes is ook gedacht met een speciale kinderkaart. Check de website voor meer informatie.

Pieter Poot de Blesse (18km)
Pieter Poot is Eten, Drinken en Avontuur in een gezellig restaurant aan de bosrijke rand van De Blesse, een Fries dorpje ten zuiden van Heerenveen. Een mooie uitvalsbasis voor lange fietstochten door Friesland of het aangrenzende Overijssel.

Your best friend Joure (11km)
Vind jij het kiezen van een lunch ook altijd zo lastig? Bij ons kan je genieten van verschillende kleine gerechtjes. Hoe leuk is dat?! zo kan je genieten van meerdere broodjes, salades, ect. 
Onze dranken kaart bestaat uit verschillende coffee's, andere warme dranken, smoothie's, fris dranken, milkshakes en meer!