Docklodges by Friese Meren Villa's

Docklodges by Friese Meren Villa's

Aan de poort van de Friese Meren

verwacht eind 2023

Friesland bestaat voor de helft uit water. Zelfs als je niets met varen hebt, is dat bijzonder. Natuurlijk is Friesland meer dan de ruim duizend kilometer vaarwegen, er zijn veel, heel veel charmante stadjes en dorpen (Friesland telt 48 beschermde dorpsgezichten).

Er is een gevarieerd sportief en cultureel aanbod. Vee graast vlakbij in de wei en nergens drijven zo mooi de schaapswolken over. Dat is allemaal Friesland, net als de historie waarin mooie en soms sterke verhalen worden bewaard om aan de volgende generatie te vertellen. In Friesland zijn vroeger en nu nauw met elkaar verbonden. Dat is niet alleen te zien in één van de mooie, lokale musea, maar op iedere plek waar Friezen bij elkaar komen.

Net als de tradities en oude gebruiken die in stand worden gehouden en op geen andere plek zo authentiek aandoen. En geloof maar niks van die praatjes dat Friezen stug zijn of gesloten. Een Fries is zo open als het land waar hij geboren en getogen is. Dat open karakter, die ruimte is ook Friesland. Ruimte is een geweldig gevoel. (Friesland is de op één na grootste provincie van Nederland) Je wordt vrolijk van ruimte, je krijgt er positieve energie van.

Een paar dagen in Friesland en je ziet de zon weer schijnen, in het water natuurlijk. De ‘Poort van de Friese Meren’ wordt Delfstrahuizen wel genoemd en inderdaad, je vaart zo over het Tjeukemeer naar Sneek of Lemmer, maar je kunt ook koers zetten naar Drenthe of naar Overijssel.

Zin in een dagje Giethoorn of wil je naar het mooie Nationaal Park Weerribben? De meer avontuurlijke ingestelde schipper kiest misschien voor het IJsselmeer of de Waddeneilanden. Wat jouw favoriete vaarroute ook is, in Friesland ga je ‘m vinden!


Stoer van buiten 
Luxe van binnen 

Geen ander materiaal heeft zo’n natuurlijke uitstraling als hout. De gevels van de Docklodges zorgen daarmee voor een fraaie aansluiting bij de groene en waterrijke omgeving.

Twee slaapkamers met elk een eigen badkamer maakt de woning luxe en comfortabel. De open keuken bevindt zich in het midden van de lodge. Je hebt direct contact met de living. Het daglicht stroomt naar binnen door de uitnodigende grote schuifpui. Er is nauwelijks een idyllischer plek te bedenken dan onder de royale veranda, waar je aan het einde van de middag met elkaar een kop thee of een goed glas wijn drinkt.

Iedere lodge staat op een eigen, ruime kavel variërend van ca. 350 m 2 tot ca. 500 m 2 . Elke kavel wordt voorzien van twee parkeerplaatsen en een eigen aanlegplek om je sloep of zeilboot aan te meren.

Project Docklodges is gebouwd voor levensgenieters, met respect voor de natuur, maar wel met het comfort van vandaag. Iedere lodge is gasloos en voorzien van een warmtepomp en airco. Antraciete kozijnen en details geven de woning een luxe, moderne uitraling.

De lodges zien er stoer uit. Door de donkere kleur en het gebruik van het hout, maken ze de indruk er al langer te staan. De plek is divers, de haven, het water, de dorpskern dichtbij en het groen, daartussen krijgt Docklodges een eigen gezicht dat goed aansluit bij de omgeving.