Watersportmogelijkheden aan het Tjeukemeer

Kitesurfen

Kitesurfen

Op 25 minuten rijden bevindt zich het ondiepe water van het Mirnser Klif, een geweldige locatie om te kitesurfen.

Vooral met oost-, zuid- en westenwind is het een zeer geliefde locatie voor de Nederlandse en buitenlandse kiters. De kitezone wordt duidelijk aangegeven op een informatiebord en er zijn boeien geplaatst in het water door de Nederlandse Kite Verening.

Voor de toeschouwers is de kitesport indrukwekkend, een grote verscheidenheid aan kleurrijke vliegers en springende kiters op het water.

Ook is er voldoende te beleven in de omgeving van het IJsselmeer zoals  een wandeling maken, door de Leantsjes (laantjes) naar het oude Rijsterbos. Fietsers kunnen genieten van vele fietspaden en routes die door het glooiende en heuvelachtige landschap van Gaasterland gaan. 

 
Stand up paddling

Stand up paddling

De laagdrempeligheid en veelzijdigheid van Stand Up Paddle (SUP) zorgt ervoor dat deze watersport in korte tijd enorm populair is geworden.

Met een SUP kunt u staande op een supboard en met een peddel in uw hand de wereld op een relaxte manier vanaf het water ontdekken. Op de sup genieten van wat de wateren van Delfstrahuizen u te bieden heeft is ontspannen en een workout tegelijk. Alleen of in groepsverband. Bij ons ligt de sup voor u klaar.

Kijk hier voor de mogelijkheiden voor de sup. 

Bootaanleg

Bootaanleg

Een vakantie in Friesland aan het water beleeft u optimaal met een (gehuurde) boot aan uw eigen aanlegsteiger. Graag geven wij u de volgende informatie over de mogelijkheden om uw eigen boot mee te nemen. 

Wanneer uw boot niet langer is dan zeven meter en een diepgang heeft van minder dan één meter kunt u de boot aan uw eigen aanlegsteiger aanleggen. Wanneer uw boot groter is, kunt u aan het begin van het park een ligplaats huren. 

Vaardiepte water rondom de Watervilla’s 
De vaardiepte van het water rondom de Watervilla’s is 1.00 – 1.40 meter. 

De breedte van de hand bedienbare brug om naar de woningen te varen is 5 meter.
 

Boot te water laten
In de omgeving van het park zijn er drie locaties waar u de boot te water kan laten

  •  Trailerhelling Delfstrahuizen (100 meter) vanaf het park

  •  Jachthaven de Merenpoort, Hellingpad 16 in Echtenerbrug

  •  Plaatselijk Belang Oosterzee, Sluispad 29 Oosterzee


Stalling van boottrailers is op het park niet toegestaan, de trailer mag u buiten het park parkeren.