Ontdek de omgeving van Delfstrahuizen

Ontdek de omgeving van Delfstrahuizen

Delfstrahuizen en Echtenerbrug
Het park ligt aan de rand van het pittoreske tweelingdorp Delfstrahuizen/Echtenerbrug.  Het dorp biedt alle voorzieningen zoals eetcafé Dikke Tút, hotel/restaurant de Tjongervallei, supermarkt Spar Oenema (7 dagen in de week geopend) een snackbar, bootverhuur, doe-het-zelf winkel en een gezellig warenhuis.

Vanaf het vakantiepark loopt u zo naar het zandstrand aan het Tjeukemeer om te zonnen, te zwemmen of te surfen.​

Lemmer en Langweer om de hoek
Meer winkels en horecagelegenheden bevinden zich onder meer in het havenstadje Lemmer, op tien kilometer afstand van Friese Meren villa's. Ook het dorp Langweer, waterstad Sneek, Leeuwarden en de mooie vestingstadjes Sloten, Balk en Woudsend zijn een bezoek meer dan waard.

Eten & drinken
Grand café ’t Gerecht – Heerenveen (12 km)
Heerlijk dineren midden in het centrum van Heerenveen

Pizzeria ristorante La Gondola – Lemmer (10 km)
Bij Pizzeria ristorante La Gondola kunt u genieten van vers bereide pizza’s, pasta’s, vlees en vis 

Brasserie NO. 14 - Lemmer (10 km)
Brasserie NO. 14 is gevestigd in hartje Lemmer met een heerlijk terras aan het water 

Omke Jan – Woudsend (15 km)
Boergondische ontmoetingsplek aan het water, lekker eten zonder fratsen

Picknickers – Terherne (20 km)
Relaxte food bar gelegen aan het Sneekermeer

Bistro Fred – Joure (10 km)
Heerlijk eten in een ongedwongen gastvrije ambiance, een beetje Frankrijk in Friesland.

Restaurant de Fuke – Echten (2 km)
Dichtbij genieten van eerlijk eten met royaal uitzicht over de landerijen
 Geniet met het hele gezin op en rondom het park. Maak een wandeling en beleef de rust en de ruimte. Of waai uit op de fiets en geniet van al het moois wat Friesland u te bieden heeft. 
Route.nl is een uitstekende website om u mooie wandeling of fietsroute uit te stippelen.
Ook is er een app. Mearfryslan waar u de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving kunt vinden.

In de winter is er voldoende vermaak in de omgeving; een bezoek aan de Orchideeënhoeve of het Woudagemaal, zwemmen in subtropisch zwembad Swimfun  in Joure (10km), schaatsen in Thialf Heerenveen (10km) en wanneer er voldoende ijs ligt, kunt u vanaf uw vakantiewoning schaatsend het Tjeukemeer over.

subtropisch zwembad Swimfun  in Joure (10km)

Een verblijf bij Friese Meren villa’s is de ideale bestemming vanwege de combinatie van luxe villa’s en persoonlijke service. 
Neem de natuur in u op en wanneer u wilt kunt u zich heerlijk terugtrekken in de uitgebreide wellness in onze diverse villa’s. 
 
Op slechts 10 minuten rijden ligt golfclub Sint Nyk, een 18 holes golfbaan van uitmuntende kwaliteit. Hier speelt u op mooie, grote en ruime greens, strategisch geplaatste (water)hindernissen en prachtige fairways.
 
Of bezoek het Ir. D.F. Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed in Lemmer. Een magistrale beleving van stoom, architectuur en water. Leuk en leerzaam voor jong en oud. 
 
Ook kunt u een ontspannen arrangement boeken en ontdekt u Friesland vanuit een Kayak.
Kayak TjongerTours is toegewijd aan de schoonheid van de natuur rondom het Tjeukemeer en wil bijdragen aan de ontwikkeling van een milieuvriendelijk toerisme. Het landschap met zijn natuurlijke schoonheid en schilderachtige kwaliteit heeft een enorme aantrekkingskracht, waarvan u in de kayak in alle stilte kunt genieten. 
 
Wanneer u opzoek bent naar een gezellig uitje met uw familie of vrienden biedt Boerderij Recreatie u allerhande indoor en outdoor activiteiten aan. U kunt hier verscheidende avonturen beleven zoals; koe knuffelen, escape room, fierljeppen en boerengolf. 

Golfclub Sint Nyk (10km)
Ir. D.F. Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed (10km)