Ontdek de omgeving van Delfstrahuizen

Ontdek de omgeving van Delfstrahuizen

De omgeving rond Friese Meren villa's lijkt gemaakt voor vakantiegangers. Wie om Delfstrahuizen een cirkel trekt van zo’n 25 kilometer, vindt alles waar iedere liefhebber van kan dromen.
Trek je wandelschoenen aan en loop de weidsheid tegemoet; geniet van landelijke vergezichten met groene weilanden, Friese paarden en monumentale boerderijen. Het licht glooiende Gaasterland heeft eeuwenoude bossen die een geheel eigen atmosfeer ademen.

De andere kant op, in oostelijke richting, bevindt zich Nationaal park Weerribben-Wieden. Moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. Door het winnen van turf veranderde het landschap in een zompig gebied met waardevolle moerasnatuur. Kraamkamer ook van de otter. Kanovaren is hier het allermooiste.
Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort.

Natuur, rust en ruimte is niet het enige dat de omgeving te bieden heeft. In pittoreske plaatsjes als Langweer, Goingarijp en Ossenzijl vind je zonnige terrassen met gezelligheid. Stedelijk vertier, met gezellige havens goede restaurants en natuurlijk leuke winkels vind je in het nabije Lemmer en Sneek.
In de denkbeeldige cirkel is alles aanwezig om een heerlijke vakantieperiode te beleven. En denk niet dat Friesland zo ver weg is, vanaf Amsterdam naar Lemmer is het niet veel meer dan een uur rijden. 

Het Tjeukemeer ontwaakt
Het Tjeukemeer is een belevenis voor iedereen. Je kunt er zeilen natuurlijk, maar je kunt er ook surfen, zwemmen, vissen of zelfs helemaal omheen fietsen. In het grootste meer van Friesland (22 km 2) liggen in het midden drie kleine eilanden waarvan het mooiste eiland luistert naar de betoverende naam Marchjepolle.

Hoe exotisch de zon zich ook laat zien op het water van het meer, Hollandser is het landschap nergens. De dorpen om het Tjeukemeer zijn vriendelijk en charmant. Delfstrahuizen, Oosterzee, Rohel, ze zouden nergens anders kunnen liggen. De boerderijen die aan de kop liggen van weilanden waarin het vee staat en kijk eens naar de wolken. Hoe kan iets dat zo eenvoudig is, zo mooi zijn. In de negentiende eeuw zijn er plannen geweest om het meer te dempen, maar gelukkig is dat nooit gebeurd. Zoals zoveel hier nog bewaard is gebleven. Nu is het Tjeukemeer de plek voor watersporters en natuurliefhebbers.

En voor de dieren. De oostkant van het Tjeukemeer is een waar vogelparadijs. Kuifeenden en smienten overwinteren op het meer, net als veel andere soorten. In de prachtige natuurgebieden Oosterschar en Braandemeer gaat het hart van iedere vogelliefhebber sneller kloppen.

Over hoe het Tjeukemeer aan haar naam is gekomen, zijn er in Friesland verschillende verhalen in omloop. Eén gaat er zo: Twee zussen, Tsjûke en March komen lang geleden om bij een vreselijke brand. De mensen die hulpeloos staan toe te kijken, horen de stemmen van de zussen boven het geweld van het vuur uitkomen. “Tsjûke” roept March. “March” roept Tsjûke. Het roepen gaat door, urenlang. Zelfs als de vlammen allang zijn gedoofd, horen de toeschouwers de stemmen van de zussen. Hun voornamen zijn vereeuwigd in de Friese naam van het meer.

Delfstrahuizen en Echtenerbrug
Het park ligt aan de rand van het pittoreske tweelingdorp Delfstrahuizen/Echtenerbrug. Het dorp biedt alle voorzieningen zoals eetcafé Dikke Tút, hotel/restaurant de Tjongervallei, supermarkt Spar Oenema (7 dagen in de week geopend) een snackbar, bootverhuur, doe-het-zelf winkel en een gezellig warenhuis. Vanaf het vakantiepark loopt u zo naar het zandstrand aan het Tjeukemeer om te zonnen, te zwemmen of te surfen.​

Lemmer en Langweer om de hoek
Meer winkels en horecagelegenheden bevinden zich onder meer in het havenstadje Lemmer, op tien kilometer afstand van Friese Meren villa's. Ook het dorp Langweer, waterstad Sneek, Leeuwarden en de mooie vestingstadjes Sloten, Balk en Woudsend zijn een bezoek meer dan waard.

Eten & drinken
By Kees – Heerenveen (12 km)
Heerlijk lunchen of dineren midden in het centrum van Heerenveen.

Restaurant Smink - Wolvega (16 km)
Restaurant Smink vindt u in Wolvega. Hier kookt Jan Smink samen met zijn keukenbrigade volgens de Smink-stijl een menu op hoog niveau, met veel lef en met een grote dosis beleving.

Fem aan het Dok – Lemmer (10 km)
Begin de dag met een compleet ontbijt of kom langs voor de lunch of diner.

Pizzeria ristorante La Gondola – Lemmer (10 km)
Bij Pizzeria ristorante La Gondola kunt u genieten van vers bereide pizza’s, pasta’s, vlees en vis.

Brasserie NO. 14 - Lemmer (10 km)
Brasserie NO. 14 is gevestigd in hartje Lemmer met een heerlijk terras aan het water.

Omke Jan – Woudsend (15 km)
Boergondische ontmoetingsplek aan het water, lekker eten zonder fratsen.

Picknickers – Terherne (20 km)
Relaxte food bar gelegen aan het Sneekermeer.

Bistro Fred – Joure (10 km)
Heerlijk eten in een ongedwongen gastvrije ambiance, een beetje Frankrijk in Friesland.

Restaurant de Fuke – Echten (2 km)
Dichtbij genieten van eerlijk eten met royaal uitzicht over de landerijen.
 

Ontdek de omgeving zwembad Friese Meren Villas

Subtropisch zwembad Swimfun  in Joure (10km)

Onthaast, ontspan en geniet
Een verblijf bij Friese Meren villa’s is de ideale bestemming vanwege de combinatie van accommodaties en persoonlijke service.
Neem de natuur in u op en wanneer u wilt kunt u zich heerlijk terugtrekken in de uitgebreide wellness in onze diverse accommodaties. 

Op slechts 10 minuten rijden ligt golfclub Sint Nyk, een 18 holes golfbaan van uitmuntende kwaliteit. Hier speelt u op mooie, grote en ruime greens, strategisch geplaatste (water)hindernissen en prachtige fairways.
Of bezoek het Ir. D.F. Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed in Lemmer. Een magistrale beleving van stoom, architectuur en water. Leuk en leerzaam voor jong en oud. 

Ook kunt u een ontspannen arrangement boeken en ontdekt u Friesland vanuit een Kayak.
Kayak TjongerTours is toegewijd aan de schoonheid van de natuur rondom het Tjeukemeer en wil bijdragen aan de ontwikkeling van een milieuvriendelijk toerisme. Het landschap met zijn natuurlijke schoonheid en schilderachtige kwaliteit heeft een enorme aantrekkingskracht, waarvan u in de kayak in alle stilte kunt genieten. 

Wanneer u opzoek bent naar een gezellig uitje met uw familie of vrienden biedt Boerderij Recreatie u allerhande indoor en outdoor activiteiten aan. U kunt hier verscheidende avonturen beleven zoals; koe knuffelen, escape room, fierljeppen en boerengolf.
 

Golfclub Friese Meren Villas

Golfclub Sint Nyk (10km)

Unesco werelderfgoed Woudegamaal Friese Meren Villas

Ir. D.F. Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed (10km)